Tips voor SEO linkbuilding

Linkbuilding is een manier om hoger in Google te komen en zo meer website bezoekers te ontvangen. Veel mensen laten SEO linkbuilding uitbesteden aan een online marketingbureau. Deze beschikken namelijk over de juiste kennis en vaardigheden, waardoor zij het gehele proces van het creëren van een linkprofiel uit handen kunnen nemen. Naast het uitbesteden van linkbuilding zijn er een aantal tips die je zelf kunt doen om hoger in Google te komen.

Plaats content op de website

De eerste tip is dat het belangrijk is dat er content op je website staat zodat andere mensen of bedrijven hiernaar kunnen linken. Wanneer je de juiste zoekwoorden in deze content verwerkt, kun je hier intern linken naar andere pagina’s van je website. Daarnaast neemt Google deze content met de zoekwoorden mee in het bepalen van de posities van websites in de zoekmachine resultaten.

Zorg voor variatie

De anchor tekst van de link is ook belangrijk bij het linkbuilden. Wanneer je varieert in deze tekst, zal Google jouw website eerder een hoge positie toewijzen. Dit heeft te maken met de Google Penguin Update, die probeert om anchor link spam te voorkomen. Je kan in de anchor tekst dus variëren in zoekwoorden

Zoek naar broken links

Een laatste tip voor SEO linkbuilding is om op zoek te gaan naar broken links. Zo kun je niet alleen je eigen website verbeteren, maar ook die van anderen. Je zou de broken link dan kunnen vervangen voor een link naar jouw website.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *